Sernik z brzoskwiniami

Sernik z brzoskwiniami

Opis Sernik z brzoskwiniami:

Sernik z brzoskwiniami – doskonałe połączenie smaków, które spędza sen z powiek wszystkim amatorom słodkości. 18 to doskonały pomysł na deser. Kusi apetycznym wyglądem z cukierniczych witryn, ale co najlepsze jest ciastem, które bez większych trudności każdy łasuch może przygotować w kuchni.

Wiele jest przepisów na pyszny sernik z brzoskwiniami, niemniej najbardziej popularną wersją jest sernik brzoskwiniowy. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na ciasta.

Składniki:

125 dag. masła,
250 g mąki,
200 g cukru pudru,
4 jajka,
1 żółtko,
250 g miękkiego twarogu,
1 opakowanie cukru wanilinowego,
1 opakowanie budyniu waniliowego,
250 g śmietany kremówki,
skórka starta z 1 cytryny, lub z ½ pomarańczy,
300 g brzoskwiń z puszki,
1 pomarańczowa lub żółta galaretka do glazurowania

Sposób przygotowania:

Masło pokroić na kawałki. Dodać mąkę, 100 g cukru pudru i żółtko. Ze składników wyrobić gładkie ciasto po czym owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut.

Ciasto następnie rozwałkować na okrągły płat o średnicy formy i wyłożyć nim dno. Ciasto piec w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut.

Twaróg wymieszać z jajkami, resztą cukru pudru, cukrem wanilinowym, budyniem, skórką z cytryny i śmietaną. Po czym wyłożyć na podpieczony spód i piec kolejne 40 minut w temperaturze 160 stopni.

Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Odsączone owoce kroimy w plasterki i układamy na serniku i smarujemy galaretką. Wstawiamy do lodówki do stężenia.

Smacznego.

Artykuł Sernik z brzoskwiniami pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad – FoodMagazine.pl.

from Przepisy kulinarne, przepisy na obiad – FoodMagazine.pl http://bit.ly/2SUMG3B
via IFTTT