Naleśniki bez jajek

naleśniki bez jajek

Opis Naleśniki bez jajek:

Naleśniki bez jajek – jak sprawić żeby bez dodatku jajek, nasze naleśniki były idealne w smaku? Należy sięgnąć po nasz sprawdzony przepis!

Jajka wpływają na elastyczność ciasta. Jednak wcale nie musimy ich dodawać, żeby nasze ciasto było nadal elastyczne i nie rozrywało się. Pamiętajcie o zasadzie: ile mąki, tyle samo produktów płynnych. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na naleśniki.

Składniki:

4 szklanki mąki pszennej
2 szklanki wody gazowanej
60 ml oleju
2 szklanki mleka
Szczypta soli

Sposób przygotowania:

Do dużej miski dodajemy mąkę, mleko, wodę gazowaną oraz szczyptę soli. Składniki dokładnie mieszamy ze sobą. Konsystencja powinna być gładka i lejąca. Ciasto odstawiamy na 15 minut.

Po tym czasie ciasto powinno delikatnie zgęstnieć. Dodajemy również olej i ponownie całość dokładnie mieszamy.

Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni z każdej strony na złoty kolor. Gotowe naleśniki podajemy z naszymi ulubionymi dodatkami.

Artykuł Naleśniki bez jajek pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad – FoodMagazine.pl.

from Przepisy kulinarne, przepisy na obiad – FoodMagazine.pl http://bit.ly/2RJF1QI
via IFTTT

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *