Mizeria

Mizeria

mizeria

Opis Mizeria:

Mizeria to surówka ze świeżego ogórka z dodatkiem gęstej śmietany i koperku. Jest idealna jako dodatek do dań w okresie letnim, kiedy możemy cieszyć się świeżymi ogórkami i to najlepiej jeszcze pochodzącymi z naszych ogródków. Jednak w okresie jesienno-zimowym możemy przygotowywać mizerię z ogórków szklarniowych. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na surówki.

Składniki:

Ogórek świeży
200 ml śmietany gęstej
1 gałązka koperku
Sól, pieprz
1/2 łyżeczki cukru
Sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Ogórki myjemy i obieramy ze skórki. Następnie kroimy go w plasterki. Jeżeli wolisz mniejsze kawałki, polecam pokroić ogórka na półplasterki.

Do miseczki dodajemy śmietanę. Dodajemy do tego sól, pieprz, sok z cytryny i posiekany koperek. Wszystko dokładnie mieszamy ze sobą. Następnie do tego dodajemy pokrojonego ogórka i ponownie całość mieszamy.

Artykuł Mizeria pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad – FoodMagazine.pl.

from Przepisy kulinarne, przepisy na obiad – FoodMagazine.pl http://bit.ly/2RDHcp6
via IFTTT

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *