Kamikaze shot

 

Opis Kamikaze shot:

Kamikaze shot (Kamikadze) to bardzo popularny we wszystkich barach shot, czyli do wypicia na raz. Najczęściej przygotowuje się niebieskie kamikadze, podawane w czterech kieliszkach. Kamikaze to bardzo proste i szybkie do przygotowania shoty. Potrzebujemy tylko trzech składników: wódki, blue curacao oraz soku z cytryny.

Sposób podania:

Na jedną porcję potrzebujemy czterech kieliszków.

Składniki:

50 ml wódki
50 ml soku z cytryny
50 ml likier blue curacao
Kostki lodu

Sposób przygotowania:

Do shakera dodajemy kostki lodu oraz wlewamy wódkę, sok z cytryny i likier. Wszystkie składniki energicznie mieszamy. Gotowe shoty przelewamy do kieliszków, ale bez kostek lodu.

Artykuł Kamikaze shot pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl.

from Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl http://bit.ly/2Dskmg5
via IFTTT

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *